Jako doświadczony mapkaker i stały bywalec przygotuje paczkę: 2417 map zgromadzonych przez 1.5 roku. + dodam kilka moich drobnych modyfikacji.
Dam jeszcze kilka programów typu: najnowszy polyworks, SSCC, free rejestr do 1.6.3 itp.
Jeżeli będzie trzeba to zrobię jakieś dobre mapy ctf
Ale wszystko w swoim czasie
Administrator
Ooo O_o mamy nową rangę "mapkaker" xd.
Kiedy paczka będzie gotowa?
Są to wszystkie mapy każdego rodzaju?
Będą texturki, scenerie dodane do tego? - jest to bardzo ważne.
Słuchaj mogę ci zrobić rangę "MapMaker" jeśli chcesz, bo ja cie znam i znam twoje doświadczenie w PolyWorksie.
P.S. Mam małe zamówienie dla ciebie, chodzi o serwer Akinara: ZombieMod jakoś tak, są tam lvl'e skille itp. Może tam grałeś. Admini tego serwera m.in. to Akinaro, NISZCZYCIEL i inni. Aki mnie poprosił bym w wolnym czasie zrobił mapy w stylu "Slayer" - nie pamiętam dokładnie. Mapy byłyby w twoim wykonaniu, ja nic bym nie zmieniał. Pamiętaj o ścieżkach botów.
Cześć.
-Jutro jak znajde czas to wystawie te mapy + screeny-gfx+ textury do nich.
-Te mapy są ze wszystkich modów.
-Moje doświadczenie z mapami jest jeszcze większe niż 6 miesęcy temu!
-Ta ranga może być. "MapMaker"
-Powiem szczerze...nie znam tego serwa...ale znam NISZCZYCIELA "niszczu"
-Jeżeli chodzi o mapy zombie to nigdy nie robiłem ale powiem szczerze, że ambitny cel dla mnie, bo w moich mapach liczy się precyzja, a profesjonalna mapa dla zombiemod musi być dopasowana tak aby broniący się gracze mieli się gdzie ukryć i mogli prowadzić ogień (strzelać) przez różnego rodzaju luki i szpary. Samo zrobienie takiej jednej mapy zajmie mi z 5-6 godzin + testowanie + (co najgorsze i najtrudniejsze) zrobienie wayponów dla botów (zombie). Łącznie z 10-13 godzin taką zrobię czyli 3 dni roboczo (około).
-Obczaje te mapy w stylu "Slayer" (nie znam takich) i zobacze co da się zrobić i dam znać.
Administrator
Spoko, zaraz zrobie ci tą rangę.
Jakbyś chciał, to może zrobiłbyś w twoim autorstwie mapy CTF, myślę że ctf nie jest zbyt trudne. Chodzi o mapy klanowe. No ale to w swoim czasie.
Jeżeli chodzi o mapy klanowe to już mamy od dawna ctf_RasTa ale ona jest chyba zbyt banalna (za mało skomplikowana)
Ta cała mapa dla zombiemod już się robi. ctf_Zombie_brownday ~w stylu: stary western
Ale potrzebuje informacj:
-gdzie mają być rozmieszczone flagi (czy są one w ogóle potrzebne?)
-jaki jest główny cel graczy walczących z zombie?
-gdzie ustawić spawny graczy i gdzie zombie (maksymalnie daleko od siebie czy w miare losowych miejscach?)
kurcze nie wiem na jaką stronę wysłać te mapy... na spedyshare wygaśnie po tygodniu...macie pomysły gdzie by wrzucić paczkę map?
Administrator
ZNajdziesz coś, jakiś host plików. Choćby chomikuj.
1. Flagi są bardzo potrzebne. Wstawia się red flage (playerów) na respie graczy. Blue flage na końcu mapy.
2. Gracz musi zabijać zombie po drodze, by dotrzeć do blue flagi. Jak weźnie tą flage, to musi ją doprowadzić do red flagi, czyli spowrotem.
3. Hmm to zależy od mapy. Zombie czasem mają specjalne "kliny" skąd wychodzą na główną ścieżkę. ZRPG to ciężki mod, zombie mają specjalne moce. Trzeba je umiejętnie z innymi playerami zabijać by dotrzeć do flag.
SUPER~! myślałem o chomikuj i właśnie mam tak ciekawe konto
1*- Ok prawie jak w ctf
2*- Ok czyli taki CTF z zombie
3*- Okey masz rację w 99% prawie wszystko zależy od mapy
mapa zrobiona w 70%
Administrator
Fajnie ;D
sory, że ostatnio nie miałem czasu i nie grałem + nie robiłem mapy, bo kurwa nie tylko samym soldatem żyję. Dzisiaj na przykład robiłem szałas w lesie i strzelałem do ludzi z AKS74U (replika) ale spox nie na ostrą amunicję.
Postaram się do poniedziałku zrobić mape i wystawić te moje mapy na chomikuj.
kurcze nie mogę ogarnąć WAYPOINTÓW do botów chyba mape zrobie gdzieś za tydzień dopiero
[Musisz być zalogowany, aby przeczytać ukrytą wiadomość]
Administrator
gj ;d